Skip to content
FREE DELIVERY FOR ORDERS OVER €150 IN FINLAND / ORDERS BEFORE 3 PM WE TRY TO SHIP THE SAME DAY
FREE DELIVERY FOR ORDERS OVER €150 IN FINLAND / ORDERS BEFORE 3 PM WE TRY TO SHIP ON THE DAY
ALV-verokannan muutos 1.9. alkaen

ALV-verokannan muutos 1.9. alkaen

Arvonlisäverokanta muuttuu syyskuussa 2024. Uusi yleinen arvonlisäverokanta nousee 24 prosentista 25,5 prosenttiin. Verohallinnon ohjeistuksen mukaan verokannan muutoksen ajankohta ratkaisee, milloin palvelu on suoritettu tai tavara toimitettu asiakkaalle. Tämä tarkoittaa, että uuden verokannan mukainen vero lasketaan, jos tavara on toimitettu 1.9.2024 alkaen.

Jos tilauksesta on saatu ennakkomaksu ennen yleisen verokannan korotusta, ennakkomaksuun sovellettava verokanta on 24 prosenttia. Uusi 25,5 prosentin kanta pätee myös ennen 1.9.2024 tehtyihin sopimuksiin ja tarjouksiin, jos toimitus lähetetään tai on perillä vasta sen jälkeen. Sellaisiin toimituksiin, jotka ovat matkalla verokannan muuttuessa, sovelletaan sitä arvonlisäverokantaa, joka on voimassa toimituksen ollessa toimitusosoitteessa. Toivomme, että huomioitte tämän tilauksia jättäessänne, jotta välttyisimme alv-kannan muutoksilta jälkikäteen. 

Lisätietoja arvonlisäverokannan muutoksesta ja sen vaikutuksista liiketoimintaan on saatavilla Verohallinnon verkkosivuilla

Next article Sylvania Group received silver in the EcoVadis responsibility assessment