Siirry sisältöön
ILMAINEN TOIMITUS YLI 150 € TILAUKSILLE SUOMESSA / ENNEN KLO 15 TILATUT PYRIMME LÄHETTÄMÄÄN SAMANA PÄIVÄNÄ
ILMAINEN TOIMITUS YLI 150 € TILAUKSILLE SUOMESSA / ENNEN KLO 15 TILATUT PYRIMME LÄHETTÄMÄÄN PÄIVÄNÄ
Miksi ja miten vaihdat loisteputket LED-putkiin?

Miksi ja miten vaihdat loisteputket LED-putkiin?

 • Suurin syy on energiansäästö, LED-putki säästää 50–70 % energiaa.

  Se tarkoittaa, että sähkölaskussa 10 putken kohteessa 10 tunnin päivittäisellä polttoajalla säästö on noin 150 € vuodessa ja 100 putken kohteessa 1500 € vuodessa ja edelleen 1000 putken kohteessa 15000 € vuodessa.

 • Kun LED-putki valitaan oikein kohteeseen, saadaan valotehoon mukava muutos.

  Vanhat loisteputket ovat useissa kohteissa kuluneita ja valoteho on pudonnut jo todella pieneksi. Tämä jo pienentynyt valoteho on helppo korvata lähes kaiken tehoisilla LED-putkilla. Kun halutaan sama valoteho kuin uusilla loisteputkilla alkuperäisen valaistussuunnitelman mukaisesti, niin siihen vaaditaan laadukas ja valotehokas Sylvania ToLEDo Superia UO.

 • LED-putkien elinikä on yli kaksi kertaa pidempi kuin yleisimmissä loisteputkissa.

  Esimerkiksi 50 000 tunnin eliniällä oleva LED-putki kestää 10 tunnin päivittäisellä polttoajalla 14 vuotta. Tämän jälkeen LED-putki on helppo taas päivittää uuteen energiatehokkaaseen malliin.

Loisteputkista yleisimpiä ovat T8- ja T5 -loisteputket, joihin kumpaankin löytyy Sylvanialta tehokas LED-putkivaihtoehto.

T8-lediputken asennus loisteputkivalaisimeen

Vanhoja T8-loisteputkivalaisimia on kahdenlaisia, kuristimella ja elektronisella liitäntälaitteella varustettuja. Nämä on helppo erottaa toisistaan sillä, että kuristinversiossa on vaihdettava sytytin tai sytyttimet ja asennus tapahtuu suoraan loisteputkien tilalle ilman isompia muutostöitä. Elektronisella liitäntälaitteella varustetuissa T8-loisteputkivalaisimissa erillistä sytytintä ei ole ja tällöin valaisimeen voidaan asentaa ToLEDo Superia T8 Universal LED-putki, joka soveltuu yleisimmille liitäntälaitteille. Suurin osa markkinoilla olevista valaisimista on perinteisellä magneettisella kuristimella varustettuja.

Jos valaisimessa on vaiheen ja nollan rinnalle kytketty kompensointikondensaattori, niin se poistetaan ja sytyttimien tilalle asennetaan LED-sytytin, jonka jälkeen LED-putki voidaan asentaa. Kuristimen poistoa tai ohitusta ei tarvita, mutta jos energiansäästö halutaan maksimoida, saadaan sillä 1-2W lisäenergiansäästö per LED-putki. Valaisimeen asennetaan muutostöiden jälkeen tarra, jossa kerrotaan muutostyöstä. Tällaisessa kohteessa voidaan käyttää seuraavia LED-putkia:

 • ToLEDo Superia T8 UO
 • ToLEDo Avant T8 HO
 • ToLEDo Neos T8

ToLEDo Superia, Avant, ja Neos T8-putket soveltuvat kaikki sekä perinteiselle magneettiselle kuristimelle että suoraan verkkojännitteeseen. Putkien mukana toimitetaan LED-sytytin.

Elektronisella liitäntälaitteella varustettu vanha T8-loisteputkivalaisin vaatii liitäntälaitteille soveltuvan LED-putken. Se soveltuu yleisimmille liitäntälaitteille. Valaisimesta poistetaan heijastin tai pohjalevy, jotta nähdään liitäntälaitteen tyyppi ja tarkistetaan yhteensopivuus. Jos yhteensopivuutta ei ole, liitäntälaite voidaan sähköasentajan toimesta ohittaa ohjeen mukaisesti. Asennus vie aikaa noin 10–15 min per valaisin. Tällöin kohteessa voidaan käyttää ToLEDo Superia T8 UO ja ToLEDo Avant T8 HO -putkia, jotka kaikki soveltuvat myös suoraan 230V:n ohjaukseen. Aina kun vanhat elektroniset komponentit poistetaan käytöstä, saadaan toimintavarmin ratkaisu.

T8 elektroninen liitäntälaite
T8 elektroninen liitäntälaite

kuristimellinen valaisin magneettinen kuristin
Kuristimellinen valaisin                                                      

 
T5-loisteputkivalaisimissa on aina elektroninen liitäntälaite

Liitäntälaite voidaan sähköasentajan toimesta ohittaa ohjeen mukaisesti, kun asennetaan ToLEDo Superia T5 AC UO -putkea. Asennus vie aikaa noin 10–15 min per valaisin. Näin saadaan toimintavarmin ratkaisu, kun vanhat elektroniset komponentit poistetaan käytöstä.

T5 elektroninen liitäntälaite
T5 elektroninen liitäntälaite

Autamme oikean LED-lampun valinnassa

LED-putkien vaihto vanhoihin valaisimiin loisteputkien tilalle vähentää valaisimien kuormitusta huomattavasti. Lämpökuormaa ei synny loisteputkeen verrattuna juurikaan, kun vanhan rautakuristimen läpi kulkeva sähkövirta pienenee 50-70% perinteiseen loisteputkeen verrattuna. Myös putken tuottama lämpökuorma pienenee samassa suhteessa. Jos LED-putki rikkoontuu ennenaikaisesti, se on helppo vaihtaa huoltomiehen toimesta eikä valaisimen ulkonäkö muutu.

Neuvomme mielellämme LED-putkien vaihtoprojekteissa ja autamme valitsemaan oikeanlaisen putken ja asennustavan. 

Edellinen uutinen Valitse ledit oikein, korvaa loisteputkilamput
Seuraava uutinen MEILLE ON MYÖNNETTY AVAINLIPPU MERKKI